ISSN 1831-5380
Zemljevid strani | Pravne informacije | Piškotki | Pogosto postavljena vprašanja | Kontakt | Natisni stran

Pogosto postavljena vprašanja

Je Medinstitucionalni slogovni priročnik le preprosto referenčno orodje ali gre za zbirko obvezujočih pravil?
Pravila in konvencije ki jih vsebuje slogovni priročnik, morajo upoštevati vsi, ki sodelujejo pri pripravi vseh vrst besedil (tiskanih ali elektronskih), ki jih proizvajajo evropske institucije (navodilo g. de Boissieuja, predsednika upravnega odbora Urada za publikacije – glej Predgovor k slogovnemu priročniku).
So podatki o imenih držav, jezikov in valut verodostojni?
Medinstitucionalni slogovni priročnik je dejansko postal uradno referenčno delo institucij, organov in agencij Evropske unije za vsa vprašanja o imenih držav, valut in jezikov.
Odločitve so sprejete v skladu z uradnim postopkom posvetovanja predvsem s terminološkimi službami Sveta, ki so odgovorne za te podatke v zbirki IATE (in, po potrebi, z neposrednim posvetovanjem z vsemi ustreznimi službami). Ta postopek poteka pod nadzorom Urada za publikacije (oddelka za splošno usklajevanje slogovnega priročnika).

Informacije, vprašanja, pripombe ali predloge lahko pošljete po elektronski pošti na:
OP-ISG-coordination@publications.europa.eu
Ali je Medinstitucionalni slogovni priročnikna voljo tudi v drugih oblikah?

Da, priročnik je na voljo tudi v obliki PDF v 24 uradnih jezikih Evropske unije. Vse te različice lahko brezplačno prenesete s portala Publikacije EU. Nova oblikovna zasnova priročnika uporabniku olajša razumevanje pojmov in pomnjenje skupnih pravil in konvencij pisanja.

Slogovni priročnik se redno posodablja. Najnovejše spremembe so na voljo na strani Novosti.
Nekaterih dokumentov v obliki PDF si ne morem ogledati. Zakaj?
Acrobat ReaderZa ogled dokumentov v obliki PDF je potreben program Acrobat Reader, ki ga lahko brezplačno prenesete s spletne strani podjetja Adobe.

Če se dokument ne odpre pravilno, ga shranite na namizje vašega računalnika (Datoteka/Shrani kot …) in ga nato odprite s programom Acrobat Reader. Ogledate si lahko tudi stran tehnične podpore na spletni strani podjetja Adobe. Tam lahko najdete nasvete, ki ustrezajo konfiguraciji vašega računalniškega sistema.
Zadnja sprememba: 5. 3. 2022
Na vrh strani