ISSN 1831-5380
Sadržaj stranice | Pravna napomena | Kolačići | Česta pitanja | Kontakt | Ispis stranice

Česta pitanja

Je li Međuinstitucijski stilski priručnik jednostavni referentni vodič ili zbirka obvezujućih pravila?
Dogovora i pravila u Stilskom priručniku moraju se držati svi koji sudjeluju u pripremi svih vrsta tekstova (tiskanih ili elektroničkih) što ih proizvode europske institucije (uputa g. P. de Boissieua, predsjednika Upravnog odbora Ureda za publikacije – vidjeti Predgovor Stilskom priručniku).
Jesu li podatci o imenima država, jezicima i valutama vjerodostojni?
Međuinstitucijski stilski priručnik načelno je postao službeni referentni priručnik za institucije, tijela i agencije Europske unije za sva pitanja o imenima država, valuta i jezika.
Odluke se donose u skladu sa službenim savjetodavnim postupkom sa službama za terminologiju Vijeća zaduženima za podatke u IATE-u (i, ako je potrebno, na temelju izravnog savjetovanja sa svim uključenim službama).

Informacije, pitanja, primjedbe ili prijedloge pošaljite e-poštom službi za pomoć korisnicima Stilskog priručnika:
OP-ISG-coordination@publications.europa.eu
Je li Međuinstitucijski stilski priručnik dostupan u drugim formatima?

Da, stilski priručnik dostupan je također u PDF formatu na 24 službena jezika Europske unije. Ovi se PDF-ovi mogu besplatno preuzeti s internetske stranice EU Publications. Njihov novi izgled olakšava prepoznavanje koncepata i pamćenje uobičajenih pravila i konvencija pisanja.

Stilski priručnik se redovito ažurira.

Za najnovije izmjene, pogledajte stranicu Novosti.

Ne mogu pogledati neke dokumente u PDF-u. Zašto?
Acrobat ReaderDa biste vidjeli dokument u PDF-u, potreban vam je softver Acrobat Reader, koji možete besplatno preuzeti na internetskoj stranici Adobe.

Ako se dokument ne otvori ispravno na zaslonu, spremite ga na tvrdi disk (File/Save As…), po mogućnosti na radnu površinu, a zatim ga otvorite u programu Acrobat Reader. Posjetite i stranicu tehničke podrške na internetskoj stranici Adobea. Ondje ćete pronaći rješenje koje odgovara konfiguraciji vašega računalnog sustava.
Datum zadnje promjene:5.3.2022.
Vrh stranice