ISSN 1831-5380
Útmutató | Jogi nyilatkozat | Cookie-k | Gyakran ismétlődő kérdések | Kontakt | Az oldal nyomtatása

Gyakran ismétlődő kérdések (GYIK)

Az Intézményközi kiadványszerkesztési útmutató csupán egy segédkönyv, vagy kötelező szabályok gyűjteménye?
Az útmutatóban leírt szabályok betartása mindazok számára kötelező, akik valamilyen módon részt vesznek az Európai Unió intézményei által előállított írott (nyomtatott vagy elektronikus formátumú) szövegek létrehozásában (P. de Boissieu, a Kiadóhivatal Irányítóbizottságának elnöke utasítása, lásd az Előszót).
Mennyire tekinthetők hitelesnek az országok, a nyelvek és a pénznemek elnevezései?
Az Intézményközi kiadványszerkesztési útmutató az Európai Unió intézményei, szervei és ügynökségei számára hivatalos referenciaként szolgál az országok, nyelvek és pénznemek tekintetében.
A döntéshozatal hivatalos konzultációs eljárás keretében zajlik, különösen a Tanács IATE-adatokért felelős terminológiai szolgálataival (és szükség esetén valamennyi érintett szolgálat közvetlen bevonásával). A munkát a Kiadóhivatal irányítja (az útmutató koordinációjáért felelős osztály).

Kérdéseiket, észrevételeiket és javaslataikat az alábbi címre küldjék:
OP-ISG-coordination@publications.europa.eu
Az Intézményközi kiadványszerkesztési útmutató más formátumban is elérhető-e?

Az útmutató PDF-változatban is elérhető az EU 24 hivatalos nyelvén, amelyek az Uniós kiadványok honlapjáról ingyen letölthetők. Az új formátumnak köszönhetően a fogalmak jobban beazonosíthatók, a közös írásbeli szabályok pedig könnyebben megjegyezhetők.

Az útmutatót folyamatosan frissítik. A legújabb változtatásokról az Újdonságok oldalán tájékozódhat.

Egyes PDF-dokumentumokat nem tudok megnyitni. Mi ennek az oka?
Acrobat ReaderA PDF-formátumú dokumentumok megtekintéséhez Acrobat Reader szoftver szükséges, amely ingyenesen letölthető az Adobe honlapjáról.

Ha egy dokumentumot nem tud tökéletesen megjeleníteni, mentse azt a merevlemezre (File/Save As…), lehetőség szerint a desktopjára, aztán próbálja megnyitni az Acrobat Readerrel. Keresse fel az Adobe honlapjának Support („támogatás”) oldalát. Itt minden bizonnyal megtalálja a megoldást rendszerének megfelelő beállításához.
Utolsó frissítés: 2022. 3. 5.
Az oldal tetejére