ISSN 1831-5380
Útmutató | Jogi nyilatkozat | Cookie-k | Gyakran ismétlődő kérdések | Kontakt | Az oldal nyomtatása

Előszó

Az Intézményközi kiadványszerkesztési útmutató – kiadói vademecum formájában történő 1993-as első megjelenése óta – a különböző európai uniós intézmények és szervek szerzőinek elengedhetetlen eszközévé vált valamennyi hivatalos nyelven.

A nyelvi gyakorlatok szabványosítása különösen figyelemreméltó eredmény, mivel az ebben az útmutatóban található, a közös munka során figyelembe veendő megállapodásokat és szabályokat szakértőink az egyes nyelvek sajátosságainak a lehető legnagyobb tiszteletben tartásával dolgozták ki.

Az interneten is hozzáférhető Intézményközi kiadványszerkesztési útmutató interaktív párbeszédet tesz lehetővé a különböző szereplők, köztük a szerzők, szerkesztők, jogász-nyelvészek, terminológusok, fordítók és korrektorok között. Minden olyan hozzászólást szívesen veszünk részükről, amely az útmutató javítását és frissítését eredményezi.

Számítok arra, hogy valamennyi szereplő elkötelezetten együttműködik az elfogadott szabványok alkalmazásának biztosítása érdekében. Ezáltal többek között jobban ki fogjuk tudni aknázni az informatikai eszközökben rejlő lehetőségeket, és jobb szolgáltatásokat tudunk nyújtani az intézmények és szervek által készített szövegek elsődleges közönségének számító európai polgároknak.

Pierre de BOISSIEU
az Európai Unió Kiadóhivatala
Irányítóbizottságának elnöke

Megjegyzés:
Az Előszó eredeti szövege francia nyelven jelent meg.
Utolsó frissítés: 2020. 8. 10.
Az oldal tetejére
Előző oldalKövetkező oldal