ISSN 1831-5380
Zemljevid strani | Pravne informacije | Piškotki | Pogosto postavljena vprašanja | Kontakt | Natisni stran

3.3.2 Dodani deli in številčenje

Kadar se v normativni del obstoječega akta vstavijo členi, oštevilčeni odstavki ali druge členitve, ki so označene s številko ali črko, se označijo s številko ali črko predhodne členitve na isti ravni, ki se ji dodajo črke „a“, „b“, „c“, „d“ itd. Na primer, členi, ki se vstavijo za členom 1, postanejo „Člen 1a“, „Člen 1b“ itd. Na enak način člen, ki se vstavi med člen 1a in člen 1b, postane „Člen 1aa“.

Posebna pravila:

v izjemnih primerih, kadar se v normativni del vstavijo členi, odstavki ali druge oštevilčene členitve na isti ravni, ki se pojavijo na prvem mestu, se označijo „Člen -1“, „Člen -1a“, „odstavek -1“, „odstavek -1a“, „točka -a“, „točka -aa“ itd.,
bolj zapletene vstavitve se lahko razrešijo z uporabo znaka „-“, na primer med členom 1 in členom 1a se vstavi „Člen 1-a“.

Kadar se vstavijo členi, oštevilčeni odstavki ali druge členitve, ki so označene s številko ali črko, se členi, odstavki ali druge členitve, ki sledijo, ne preštevilčijo, saj se lahko nanje že sklicujejo drugi akti. Preštevilčenje se opravi samo pri kodifikaciji ali prenovitvi.

(Vir: Skupni priročnik, točka C.9.3.2.)

Zadnja sprememba: 17. 5. 2022
Na vrh strani
Prejšnja stranNaslednja stran