ISSN 1831-5380
Planul site-ului | Aviz juridic | Cookie-urilor | Întrebări frecvente | Contact | Imprimare

Prefață

Publicat inițial în 1993 sub forma unui vademecum al editorului, Ghidul de redactare interinstituțional a devenit un instrument indispensabil pentru autorii de texte din cadrul diferitelor instituții și organe ale Uniunii Europene în toate limbile oficiale.

Această standardizare a practicilor lingvistice reprezintă un rezultat deosebit de remarcabil, având în vedere faptul că totalitatea convențiilor și a normelor de lucru comune din prezenta lucrare au fost elaborate de către specialiștii noștri prin respectarea deplină a caracterului specific fiecărei limbi.

Disponibil, de asemenea, pe internet, Ghidul de redactare interinstituțional permite lansarea unui dialog interactiv între diversele părți implicate: autori, redactori, juriști-lingviști, terminologi, traducători și corectori. Prin urmare, contribuțiile acestora la îmbunătățirea și actualizarea lucrării de față sunt binevenite.

Contez pe angajamentul tuturor pentru a garanta aplicarea normelor astfel stabilite. Acest lucru ne va permite, printre altele, să continuăm să exploatăm potențialul instrumentelor informatice pentru a oferi servicii mai bune cetățeanului european, principalul destinatar al textelor produse de către instituțiile și organele noastre.

Pierre de BOISSIEU
Președintele comitetului director
al Oficiului pentru Publicații

NB:
Textul original al acestei prefețe a fost publicat în limba franceză.
Actualizat la: 29.2.2012
Sus
Pagina anterioarăPagina următoare