ISSN 1831-5380
Útmutató | Jogi nyilatkozat | Cookie-k | Gyakran ismétlődő kérdések | Kontakt | Az oldal nyomtatása

5.4.2. Szerzői jogi minősítés (a többszörözéshez és/vagy
további felhasználáshoz való jog)

Az Európai Unió kiadványaiban a többszörözési jogokat (lásd az 5.4.1. pontot) a védelem mértékét árnyaló magyarázat (szerzői jogi minősítés) kíséri.

Megjegyzés:
Ilyen minősítés hiányában a mű teljes mértékben jogvédelem alá esik, a különféle nemzeti jogszabályokban és nemzetközi egyezményekben meghatározott kivételektől eltekintve:
© Európai Unió, [év]

Általános minősítés (többszörözés)

Az Európai Unió intézményei, szervei és ügynökségei (az Európai Bizottság kivételével, amely eltérő szöveget használ) kiadványainak esetében a Kiadóhivatal által ajánlott szokásos minősítés a következő:

© Európai Unió, [év]
A többszörözés a forrás feltüntetésével engedélyezett.

Szükség esetén az általános minősítést további fenntartások, illetve felelősségkizáró nyilatkozatok is kísérhetik (lásd az 5.4.3. pontot).

Az Európai Bizottság dokumentumaiban használatos minősítés (további felhasználás)

Az Európai Bizottság dokumentumainak további felhasználása tekintetében a 2011. december 12-i 2011/833/EU határozatnak megfelelő politikát valósít meg.

Az Európai Bizottság műveire – néhány kivételtől eltekintve (lásd a fent említett határozat 2. cikkét) – alapvetően a további felhasználásra vonatkozó szabály alkalmazandó. Ezen túlmenően, az említett határozat azon rendelkezéseivel összhangban, amelyek további feltételek előírását teszik lehetővé (lásd az 5.4.3. pontot), a Kiadóhivatal azt ajánlja, hogy a felhasználó számára tegyék kötelezővé a dokumentum forrására való hivatkozás feltüntetését:

© Európai Unió, [év]
A további felhasználás a forrás feltüntetésével engedélyezett.
Az Európai Bizottság dokumentumainak további felhasználására vonatkozó politikát a 2011/833/EU határozat (HL L 330., 2011.12.14., 39. o.) szabályozza.
Ha kérdése van, forduljon a Kiadóhivatal szerzői joggal foglalkozó szolgálatához
(OP-COPYRIGHT@publications.europa.eu).
Utolsó frissítés: 2020. 8. 10.
Az oldal tetejére
Előző oldalKövetkező oldal