ISSN 1831-5380
Útmutató | Jogi nyilatkozat | Cookie-k | Gyakran ismétlődő kérdések | Kontakt | Az oldal nyomtatása

4.1.2. Projektirányítás a Kiadóhivatalnál

A projektfelelősök feladata

A projektfelelősök végzik el a kézirat tipográfiai előkészítését. A tipográfiai jelölések, a betűtípus kiválasztása, a formátum meghatározása és a határidő tervezése a keretszerződésben, a pályázati felhívásban és a megrendelőszelvényben foglaltaknak megfelelően kell történjen.

A projektfelelősök ellenőrzik a nemzetközi kódokat (ISBN, ISSN, DOI – lásd a 4.4. pontot), valamint a Kiadóhivatal saját katalógusszámát.

A borítóra különös figyelmet fordítanak. Megfelelő gerincvastagság esetén a cím rákerül a borító gerincére.

Az imprimatúrát az elvégzett ellenőrzés – különösen a kezdőlapok (cím, copyright, tartalomjegyzék stb.) ellenőrzése – után adják le. Kivétel nélkül minden esetben írásos formában kell eljuttatni a nyomdához, és tartalmaznia kell a következő információkat:

a kiadvány címe,
a kiadvány nyelvének/nyelveinek megjelölése,
a példányszám,
a főbb jellemzők,
a szállítás határideje, beleértve az előzetes és a részleges szállításokét is,
a szállítás helye, az esetleges mennyiségi lebontással.

Grafikusok

A grafikai osztály dolgozza ki a plakátok, a brosúrák, a fedőlapok és a mintaoldalak terveit és makettjeit, amelyeket a tulajdonképpeni szedés előtt be lehet mutatni a szerzőknek.

A grafikusok részt vehetnek továbbá a képi azonosítók (logók, grafikus modellek stb.) és az internetes honlapok grafikai koncepciójának (képi elrendezés, bannerek stb.) kialakításában is.

Utolsó frissítés: 2018. 2. 9.
Az oldal tetejére
Előző oldalKövetkező oldal