ISSN 1831-5380
Sivukartta | Oikeudellinen huomautus | Evästeet | Vastauksia kysymyksiisi | Yhteystiedot | Tulosta sivu

5.1 Kannet

5.1.1 Yleistä

Ks. myös quick reference guide.

Teoksen kannet koostuvat neljästä kansisivusta, jotka numeroidaan roomalaisin numeroin I, II, III ja IV. Jos teos on tarpeeksi paksu, nimi painetaan selkään siten, että kirjaimet ovat oikein päin etukannen ollessa ylöspäin. Kirjainkoon tulee olla suhteessa selän paksuuteen.

Ensimmäisellä (I) kansisivulla on julkaisijan nimi ja tunnus, julkaisun nimi ja tarvittaessa alaotsikko sekä tekijän nimi (erityisesti yhteisjulkaisuissa). Sivulla voidaan mainita myös moniosaisen julkaisun osan numero, kokoelman tai sarjan nimi ja teoksen järjestysnumero:

teoksen nimen tulisi olla lyhyt, iskevä ja sisältöä kuvaava. Kun on kyseessä vuosikertomus tai tiettyä ajanjaksoa koskeva tutkimus, vuosiluku tai ajanjakso on osa nimeä tai alaotsikkoa
teoksen nimeä voidaan täydentää alaotsikolla, joka ladotaan pienemmällä pistekoolla
julkaisijan tunnus painetaan ainoastaan I kansisivulle
tekijän nimi on merkittävä myös nimiösivulle, jos se esiintyy I kansisivulla
Huom.
Pääosaston tai muun elimen nimeä ei koskaan mainita I kansisivulla, paitsi jos kyse on Eurostatista tai julkaisutoimistosta. Nimi voidaan kuitenkin merkitä nimiösivulle.
osan numero: jos osia on useita, on suositeltavaa numeroida ne roomalaisin numeroin.

Toinen (II) kansisivu jätetään yleensä tyhjäksi.

Kolmannella (III) kansisivulla julkaisun saatavuutta koskeva maininta.

Neljännellä (IV) kansisivulla on julkaisun hinta (jos tarpeen), julkaisutoimiston logo, ISBN-tunnus (kirjan kansainvälinen standardinumero) ja luettelonumero:

myyntihinta: jokaisen julkaisun perushinta ilmoitetaan euroina. Julkaisujen kansissa ja luetteloissa hinta ilmoitetaan seuraavalla tavalla:
Hinta Luxemburgissa (ei sis. alv:a): … EUR
julkaisutoimiston logo: logo on neljännen kansisivun alareunassa. Euroopan unionin julkaisutoimiston nimi painetaan yhdellä unionin kielellä yksikielisiin julkaisuihin ja useammalla kielellä monikielisiin julkaisuihin.

Sarjoja ja kausijulkaisuja koskevat erityisohjeet

Sarjana ilmestyviin julkaisuihin lisätään edellä mainittujen tietojen lisäksi ISSN-tunnus (kausijulkaisujen kansainvälinen standardinumero). Se painetaan I kansisivun oikeaan yläkulmaan.

Tietyt kausijulkaisut ilmestyvät ilman kantta. Tällöin I kansisivulla mainitaan lisäksi ilmestymisnumero ja -vuosi. Joskus II ja III sivuille painetaan sisällysluettelo. Julkaisuvuoden tulisi vastata kalenterivuotta.

Neljännellä sivulla ilmoitetaan myyntihinnat (tilaus- ja irtonumerohinnat), luettelonumero sekä julkaisutoimiston logo.

I kansisivu
ISSN
Teoksen nimi
Vuosi
Euroopan tunnus
Julkaisija
I kansisivu
III kansisivu (julkaisun saatavuutta koskeva maininta)
III kansisivu (julkaisun saatavuutta koskeva maininta)
IV kansisivu
Luettelonumero
1. Julkaisutoimiston logo
2. ISBN
3. Myyntihinta
IV kansisivu
Päivitetty viimeksi: 19.4.2022
Sivun alkuun
Edellinen sivuSeuraava sivu