4.3 Julkaisutyypit
Asiakirjojen yksilöintiä ja luokittelua säännellään useilla kansainvälisillä sopimuksilla ja standardeilla, joista tärkeimmät ovat
https://www.iso.org/standard/72642.html
https://www.iso.org/standard/59743.html
https://www.iso.org/standard/65483.html
https://www.isbn-international.org
https://www.iso.org/standard/73846.html
https://www.ifla.org/files/assets/cataloguing/isbd/isbd-cons_2007-en.pdf

(https://www.iso.org/members.html).
Näiden standardien ja sopimusten perusteella julkaisut voidaan jakaa kahteen pääryhmään, erillisjulkaisuihin eli monografioihin ja jatkuviin julkaisuihin.
4.3.1 Monografiat
ISO 2108:2017 (ISBN) -standardin mukaan monografiat ovat erillisjulkaisuja, jotka ovat joko täydellisiä yhtenä osana tai jotka on suunniteltu täydennettäviksi rajoitettuna määränä erillisiä osia. Nämä osat voivat ilmestyä samanaikaisesti tai eri aikaan ja ne voivat olla julkisesti saatavilla eri muodoissa (esimerkiksi sidottu tai nidottu kirja, äänikirja kasettina, CD-levynä tai DVD-levynä, pistekirjoituskirja, internetsivusto tai sähköinen kirja).
Moniosainen julkaisu on monena fyysisesti erillisenä osana ilmestynyt monografiajulkaisu, jonka osien lukumäärä on rajoitettu – vihkoina ilmestyviä julkaisuja lukuun ottamatta. Moniosaiset julkaisut on laadittu tai julkaistu yhtenä kokonaisuutena. Yksittäisillä osilla voi olla omat nimekkeet ja vastuullisuusmerkinnät.
Kukin monografia yksilöidään kirjan tai muun erillisteoksen kansainvälisellä standarditunnuksella eli ISBN:llä (ks. kohta 4.4.1).
4.3.2 Jatkuvat julkaisut
Standardin ISO 3297:2020 (ISSN) mukaan jatkuvat julkaisut ovat julkaisuja, jotka ovat julkisesti saatavilla ja ilmestyvät missä tahansa julkaisumuodossa. Ne ilmestyvät peräkkäisinä tai täydentyvinä osina, jotka on yleensä merkitty numeerisesti tai kronologisesti, eikä niiden päättymisajankohtaa ole etukäteen määritetty. Jatkuvia julkaisuja ovat
Kukin jatkuva julkaisu yksilöidään jatkuvan julkaisun kansainvälisellä standarditunnuksella eli ISSN:llä (ks. kohta 4.4.2).
4.3.3 Yhdistetyt kausijulkaisut ja monografiat
Joitakin kausijulkaisuja (vuosikirjoja tai -luetteloita ja monografiasarjoja) on pidettävä lisäksi monografioina esimerkiksi myyntitarkoituksia varten. Ne on voitava hankkia joko irtonumeroina tai tilaamalla.
Näitä julkaisuja on ensin pidettävä kausijulkaisuina, ja ne saavat ISSN-tunnuksen. Tämän jälkeen niille annetaan monografioina ISBN-tunnus.