ISSN 1831-5380
Sivukartta | Oikeudellinen huomautus | Evästeet | Vastauksia kysymyksiisi | Yhteystiedot | Tulosta sivu

4.2.4 Kuvausvalmiit asiakirjat

Sellaisenaan jäljennettäväksi tarkoitetuissa eli kuvausvalmiissa asiakirjoissa (camera-ready) tekstin laatijoiden on huolehdittava siitä, että kaikki tarvittavat toimenpiteet on tehty tekstiin, koska korjauksia ei enää kuvausvaiheessa voida tehdä (kuin poikkeustapauksissa).

Julkaisu on tekstinkäsittelyn jälkeen luettava huolellisesti läpi ennen lopullista taittoa. Taiton typografia on myös tarkastettava perusteellisesti ennen kuvausta.

Kuvausvalmiin tekstin sivut tulee numeroida juoksevasti nimiösivulta alkaen. Myös tyhjät sivut numeroidaan. Tavallisesti tekstin uusi osa tai luku alkaa oikeanpuoleiselta, parittomalta sivulta. Jos edellinen osa tai luku päättyy parittomalle sivulle, jätetään ennen seuraavan osan tai luvun alkua tyhjä sivu. Jos esimerkiksi I luku päättyy sivulle 19, on sivu 20 tyhjä, ja II luku alkaa sivulta 21.

Otsikkoa tai alaotsikkoa edeltävä väli on aina suurempi kuin otsikon ja tekstin välissä oleva (kaksi kolmasosaa suhteessa yhteen kolmasosaan).

Kohtien ja alakohtien väliin jätetään kaksi riviväliä.

Kappaleen viimeinen rivi ei saa aloittaa uutta sivua. Tällaisessa tapauksessa on suositeltavampaa kirjoittaa viimeinen rivi edelliselle sivulle, vaikka se ylittäisikin marginaalin. Sivu ei myöskään saisi päättyä uuteen otsikkoon tai alaotsikkoon eikä luettelon ensimmäiseen luetelmakohtaan tai alakohtaan.

Lainaukset ja luettelot voidaan tarvittaessa sisentää samalla tavoin kuin kappaleen ensimmäinen rivikin.

Päivitetty viimeksi: 30.4.2012
Sivun alkuun
Edellinen sivuSeuraava sivu