ISSN 1831-5380
Sivukartta | Oikeudellinen huomautus | Evästeet | Vastauksia kysymyksiisi | Yhteystiedot | Tulosta sivu

3.3.2 Lisäykset ja numerointi

Kun artikloja, numeroituja kohtia tai muita alajaotteluja, jotka yksilöidään numerolla tai kirjaimella, lisätään olemassa olevan säädöksen artiklaosaan, niille annetaan edeltävän saman tason alajaottelun numero tai kirjain lisättynä kirjaimella ”a”, ”b”, ”c”, ”d” jne. Näin 1 artiklan jälkeen lisättävästä uudesta artiklasta tulee ”1 a artikla” jne. Samoin jos 1 a artiklan ja 1 b artiklan väliin lisätään uusi artikla, siitä tulee ”1 aa artikla”.

Erityisiä sääntöjä noudatetaan seuraavissa tapauksissa:

poikkeuksellisesti silloin, kun artikloja, numeroituja kohtia tai muita numeroituja alajaotteluja lisätään saman tason alajaottelun edelle ensimmäiseksi, ne merkitään seuraavasti:”–1 artikla”, ”–1a artikla”, ”–1 kohta”, ”–1 a kohta”, ”–a alakohta”, ”–a a alakohta” jne.
myös monitahoisempia lisäyksiä voidaan yksilöidä ”–”-merkillä. Esim. 1 –a artiklan lisääminen 1 artiklan ja 1 a artiklan väliin.

Kun lisätään artikloja, numeroituja kohtia tai muita alajaotteluja, jotka yksilöidään numerolla tai kirjaimella, niiden jäljessä olevia artikloja, kohtia tai muita alajaotteluja ei pitäisi numeroida uudelleen, koska muihin säädöksiin saattaa entuudestaan sisältyä viittauksia niihin. Uudelleennumerointi otetaan käyttöön vain kodifioinnin tai uudelleenlaatimisen yhteydessä.

(Lähde: Yhteinen käsikirja, kohta C.9.3.2.)

Päivitetty viimeksi: 24.9.2021
Sivun alkuun
Edellinen sivuSeuraava sivu