ISSN 1831-5380
Sivukartta | Oikeudellinen huomautus | Evästeet | Vastauksia kysymyksiisi | Yhteystiedot | Tulosta sivu

Alkulause

Toimielinten yhteiset tekstinlaadinnan ohjeet julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1993 toimittajan käsikirjan muodossa. Siitä lähtien teos on ollut erittäin tärkeä työväline Euroopan unionin eri toimielinten ja elinten tekstinlaatijoille – kaikilla virallisilla kielillä.

Kielellisten käytäntöjen yhtenäistäminen on erityisen huomattava saavutus siinä mielessä, että asiantuntijamme ovat laatineet teoksen sisältämät yhteiset säännöt ja käytänteet kunkin kielen erityispiirteitä kunnioittaen.

Toimielinten yhteiset tekstinlaadinnan ohjeet eli julkaisukäsikirja on saatavilla myös internetissä, joten tekstinlaatijat, toimittajat, juristi-lingvistit, terminologit, kääntäjät ja oikolukijat voivat käydä siitä vuoropuhelua. Otammekin mielellämme vastaan käyttäjien kommentteja teoksen parantamiseksi ja ajan tasalla pitämiseksi.

Luotan siihen, että eri tahot sitoutuvat soveltamaan yhteisiä käytäntöjä. Siten voimme jatkossakin hyödyntää mm. tietotekniikan tarjoamia mahdollisuuksia ja palvella paremmin toimielinten tuottamien tekstien pääasiallisia vastaanottajia eli EU:n kansalaisia.

Pierre de BOISSIEU
Johtokunnan puheenjohtaja
Julkaisutoimisto

Huom.
Tämä teksti on alun perin julkaistu ranskaksi.
Päivitetty viimeksi: 30.4.2012
Sivun alkuun
Edellinen sivuSeuraava sivu