ISSN 1831-5380
Oversigt | Juridisk meddelelse | Cookies | FAQ — ofte stillede spørgsmål | Kontakt | Print siden

Forord

Siden denne vejledning i 1993 udkom første gang, dengang med titlen Vademecum for udgivere, er den blevet et uundværligt værktøj for alle, der beskæftiger sig med affattelse af tekster på de officielle EU-sprog i de forskellige EU-institutioner og -organer.

Den sproglige standardisering, som vejledningen skal bidrage til, er så meget mere bemærkelsesværdig, som de fælles retningslinjer, den indeholder, er blevet udarbejdet af vores sagkyndige på området under behørig hensyntagen til de enkelte sprogs særlige kendetegn.

Nu da Vejledning i Udformning af EU-publikationer også findes på internettet, giver den mulighed for en interaktiv dialog mellem de forskellige involverede parter, det være sig forfattere, redaktører, juridiske revisorer, terminologer, oversættere eller korrekturlæsere. Disse vil således kunne yde et velkomment bidrag til den løbende forbedring og ajourføring af værket.

Jeg opfordrer alle til at sikre, at de fastsatte retningslinjer overholdes. Det vil ikke mindst give os mulighed for fortsat at udnytte det potentiale, som de forskellige IT-værktøjer har, og dermed at yde en bedre service over for borgerne i EU, som teksterne fra vores institutioner og organer i sidste ende henvender sig til.

Pierre de BOISSIEU
Formand for Publikationskontorets
Styrelsesudvalg

NB:
Dette forord blev først offentliggjort på fransk.
Seneste opdatering: 5.7.2018
Sidens top
Forrige sideNæste side