ISSN 1831-5380
Planul site-ului | Aviz juridic | Cookie-urilor | Întrebări frecvente | Contact | Imprimare

Întrebări frecvente (FAQ)

Ghidul de redactare interinstituțional este un simplu ghid de referință sau un cod de reguli obligatorii?
Regulile și convențiile din Ghidul de redactare trebuie respectate de toate persoanele implicate în redactarea de texte, tipărite sau în format electronic, produse de instituțiile europene (instrucțiune a domnului P. de Boissieu, președinte al Comitetului de conducere al Oficiului pentru Publicații – a se vedea prefața Ghidului de redactare).
Sunt autentice informațiile privind denumirile de țări, limbi și monede?
În principiu, Ghidul de redactare interinstituțional a devenit referința oficială a instituțiilor, a organismelor și a agențiilor Uniunii Europene, pentru orice întrebări privind denumirile de țări, monede și limbi.
Deciziile sunt luate în urma unei proceduri oficiale de consultare, în special cu serviciile de terminologie ale Consiliului care gestionează aceste date în IATE (și, după caz, cu consultarea directă a tuturor serviciilor implicate). Această procedură este coordonată de Oficiul pentru Publicații (secțiunea de coordonare generală a Ghidului de redactare).

Pentru informații, observații, întrebări sau sugestii, vă rugăm să trimiteți un e-mail la următoarea adresă:
OP-ISG-coordination@publications.europa.eu
Ghidul de redactare interinstituțional este disponibil și în alte formate?
Da, Ghidul de redactare este disponibil și în format PDF, în cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene. Aceste fișiere PDF sunt gratuite și pot fi descărcate de pe portalul „Publicațiile UE”. Noua punere în pagină facilitează identificarea conceptelor și memorarea regulilor și convențiilor comune de redactare.
Ghidul este actualizat cu regularitate.

Pentru a fi întotdeauna la curent cu ultimele modificări, vă recomandăm să consultați pagina Noutăți.
De ce nu pot vizualiza anumite documente PDF?
Acrobat ReaderPentru a putea vizualiza documente PDF, aveți nevoie de Acrobat Reader, care poate fi descărcat gratuit de pe site-ul Adobe.

Dacă un document nu se deschide corect, salvați-l pe hard disk (File/Save As…), de exemplu, pe desktop, și deschideți-l apoi cu Acrobat Reader. Puteți consulta, de asemenea, pagina de „Ajutor” a site-ului Adobe, care vă poate oferi soluții specifice configurației sistemului dumneavoastră.
Actualizat la: 1.3.2022
Sus