ISSN 1831-5380
Planul site-ului | Aviz juridic | Cookie-urilor | Întrebări frecvente | Contact | Imprimare

4.1.2. Gestionarea proiectelor în cadrul Oficiului

Intervenția managerilor de proiect

Managerii de proiect trec la pregătirea tipografică a manuscrisului. Indicațiile tipografice, alegerea caracterelor, decizia asupra formatelor și planificarea termenelor de realizare trebuie să corespundă datelor înscrise în contractele-cadru, în cererile de oferte și în bonurile de comandă.

Managerii de proiect verifică identificatorii internaționali [ISBN, ISSN, DOI (a se vedea punctul 4.4)], precum și numărul de catalog propriu Oficiului pentru Publicații.

O atenție specială trebuie acordată copertei; dacă grosimea publicației o permite, titlul va fi tipărit și pe muchia acesteia.

Bunul de tipar se dă după verificarea, în mod special, a paginilor preliminare (titlu, drept de autor, cuprins etc.). Bunul de tipar se dă, fără excepție, în scris la tipografie și cuprinde următoarele puncte:

titlul publicației;
precizarea limbii sau a limbilor în care se tipărește publicația;
tirajul;
caracteristici principale;
termen(e) de livrare, inclusiv indicații cu privire la livrările speciale și livrările parțiale;
locul (locurile) livrării, precizând repartizarea, după caz.

Graficieni

Departamentul de creație grafică realizează proiecte și machete pentru afișe, pliante, coperte și pagini model, care pot fi prezentate autorilor înainte de producția propriu-zisă.

Graficienii pot, de asemenea, să contribuie la elaborarea de identități vizuale (logouri, prezentări grafice…) și la concepția grafică a site-urilor internet (prezentare vizuală, bannere…).

Actualizat la: 9.2.2018
Sus
Pagina anterioarăPagina următoare