ISSN 1831-5380
Oversigt | Juridisk meddelelse | Cookies | FAQ — ofte stillede spørgsmål | Kontakt | Print siden

FAQ — ofte stillede spørgsmål

Er Vejledning i Udformning af EU-Publikationer et simpelt referenceværktøj eller en samling obligatoriske regler?
De regler og bestemmelser, som præsenteres i dette værk, skal følges af alle involverede i udfærdigelse af tekster fra EU-institutionerne (tekst på papir eller elektronisk tekst) (udtalelse af P. de Boissieu i hans egenskab af formand for Styrelsesudvalget for Den Europæiske Unions Publikationskontor — se værkets forord).
Hvilken værdi skal jeg tillægge informationerne om landenavne, sprog og valutaer?
Vejledningen er blevet officielt referenceredskab for Den Europæiske Unions institutioner og organer inden for alt vedrørende lande, valutaer og sprog.
Beslutningerne tages sker i henhold til en officiel høringsprocedure med især Rådets terminologitjeneste med ansvar for disse data i IATE (og, når påkrævet, en direkte høring med alle de berørte tjenester). Denne procedure varetages af Publikationskontoret (Koordination af »Vejledning i Udformning af EU-Publikationer«).

Al information, spørgsmål, bemærkninger eller forslag kan rettes pr. e-post til:
OP-ISG-coordination@publications.europa.eu
Findes Vejledning i Udformning af EU-Publikationer i andre formater?
Ja, Vejledning i Udformning af EU-Publikationer kan fås i PDF-format på de 24 officielle EU-sprog. Disse PDF-filer kan hentes gratis fra webstedet »EU-publikationer«. Det nye layout hjælper læseren til at identificere koncepter og huske de almindelige regler og konventioner.

Vejledning i Udformning af EU-Publikationer opdateres jævnligt. Se siden »Nyheder« for at finde de seneste ændringer.
Nogle PDF-dokumenter åbner sig ikke. Hvorfor?
Acrobat ReaderFor at kunne se dokumenterne i PDF-format kræves Acrobat Reader, som gratis kan downloades fra Adobes websted.

Hvis dokumentet ikke åbner sig korrekt på skærmen, kan det gemmes lokalt (File/Save as …), på f.eks. desktoppen, og derefter åbnes med Acrobat Reader. De kan også konsultere siden »Support« på Adobes websted (kun på engelsk). Der findes forskellige løsninger med hensyn til konfigureringen af Deres computer.
Seneste opdatering: 8.2.2022
Sidens top