ISSN 1831-5380
Oversigt | Juridisk meddelelse | Cookies | FAQ — ofte stillede spørgsmål | Kontakt | Print siden

5.11. Kunstnerisk materiale (illustrationer)

Fotografier, tegninger, diagrammer og grafikker

Sort-hvide fotografier skal være skarpe, kontrastrige og fortrinsvist kopieret på blankt papir, for at mellemtoner kan gengives tilfredsstillende (rasterkliché); til reproduktion af farvebilleder anbefales diapositiver. Originalbilleder skal være rene og ubøjede.

Dokumenter, der leveres i elektronisk form, eller som skal scannes, skal leveres i høj kvalitet, helst i færdigt billedformat. Til internettet kan filerne komprimeres, men de skal være i høj kvalitet.

Billedtekster

Billedteksterne må ikke være tunge, men skal tydeliggøre illustrationerne. En kort og præcis tekst vil altid være på sin plads.

Brug af farver

Brugen af farver til illustration af en publikation skal være tilpasset dennes indhold og ydre form. Antallet af anvendte farver har desuden en direkte indflydelse på fremstillingens kompleksitet og publikationens fremstillingspris.

Til gengivelse af f.eks. farvefotografier kræves passende papir (kunsttrykpapir), hvis glatte og faste overflade gør det muligt nøjagtigt at gengive de forskellige farvenuancer.

For stregklichéers vedkommende (grafiske fremstillinger, diagrammer osv.) er fremstillings­processen derimod mere enkel (uden raster). Her kan til trykning anvendes en mindre kostbar papirkvalitet (glittet papir).

Seneste opdatering: 14.12.2018
Sidens top
Forrige sideNæste side